Yogans generella effekter, forskning med mera

Genom medveten andning, ökad blodcirkulation och välgörande övningar, ges kroppen bästa möjliga förutsättningar att både läka och stärkas. Yoga ger kraft.

Är det bevisat att yoga är effektivt?

Det forskas både i Sverige och utomlands om yogans hälsoeffekter och forskningsrapporterna visar tydliga resultat vad gäller bland annat ryggbesvär, stress, huvudvärk, högt blodtryck och nedstämdhet. Andra positiva effekter som yogan bevisligen ger är stärkt immunförsvar, förbättrad matsmältning och fördjupad sömn.

Hur kan yoga hjälpa vid fysisk värk och stelhet?

Yoga är ett aktivt sätt att lyssna på sin kropp, och det ska man helst göra innan den själv säger ifrån med värk och spänningar. Många av oss har idag stillasittande arbete, eller rör oss på ungefär samma sätt dag efter dag. Med yoga mjukas leder och muskler upp, blodcirkulationen ökar och ryggradens rörlighet förbättras samtidigt som man stärker hela kroppen och förebygger smärta. Det är ett naturligt sätt att hjälpa kroppen hitta balans i sig själv.

Hur kan yoga minska stress?

Det är inte många stunder på dagen som vi får en chans att stanna upp och bara vara. De flesta av oss är ständigt på språng och längs vägen översköljs vi av tusentals intryck, både självvalda i mobil och datorn, men också omedvetna i vår omgivning. Det skapar en konstant påfrestning som gör att kroppen till slut glömmer bort hur man kopplar av. Vi får svårt att återhämta oss, ofta sömnproblem och problem att fokusera.
Yogan gör dig medveten om din egen stressnivå och erbjuder en konkret möjlighet att boka in återhämtning i kalendern.

Hur kan yoga hjälpa när man är trött?

Att man blir pigg av yogans långsamma rörelser kan låta motsägelsefullt, men det är det inte: Andningsövningarna syresätter kroppen, rörelsernas meditativa upprepningar ger rum för ökad koncentration och spänningar släpper, vilket bidrar till förbättrad sömn. Även om man känner sig splittrad eller stressad i början, så blir det lättare för varje gång att snabbt varva ner och hämta kraft under yogapassen.

Varmt välkommen till Forma Stockholms olika yogapass och upptäck vad yogan kan göra just för dig!