Laser

Medicinsk laserbehandling

Medicinsk laser

På Forma använder vi medicinsk laserbehandling som ett komplement till naprapati. Över 40 års forskning har visat att laserljus har positiva effekter på celler och vävnader, och effektivt kan minska smärta och inflammationer samt reducera svullnader och få sår att läka snabbare. Forskning visar även positiva resultat vid led-, rygg- och nackvärk, senbesvär, knäartros, reumatism, muskelvärk, axelsmärta, kroniska inflammationer samt påskyndar läkningsprocessen efter operationer.

Laser är ett bra verktyg för att behandla svåråtkomliga besvär. Laserljuset tränger djupt in i vävnaden och ökar läkningshastigheten i cellerna, ökar bildandet av kapillärer i skadad vävnad, samt förbättrar nervfunktionerna, då den påskyndar återskapandet av kontakten mellan skadade nervändar.

Hur går en behandling till?
Vi belyser den del av kroppen där orsaken till besväret sitter. Behandlingen gör inte ont och har inga biverkningar. Det tar ungefär 5-15 minuter beroende på vad som ska behandlas. För långvariga besvär behövs ofta 4-6 behandlingar, men ibland räcker det med ett par besök innan besväret påtagligt minskat eller helt försvunnit.