Massage

 

Löparskador, idrottsskador som hälsporre, hälsenor och stukningar av fotleder.

Massage är som naturens egen mirakelmedicin; den gör så att det välgörande hormonet oxytocin ökar i kroppen samtidigt som stresshormonerna kortisol och adrenalin minskar. Det är ord som i praktiken betyder att massage lindrar smärta, sänker blodtrycket och skapar en gynnsam hormonbalans i kroppen, utöver det faktum att vi alla mår bra av att unna oss en stunds återhämtning i vardagen. Om man dessutom har ont eller spänningar i kroppen, så blir naturligtvis den välgörande effekten av massage ännu tydligare.

Det finns flera orsaker till att vi har ont och är spända i musklerna. Många har stillasittande arbeten som gör att musklerna i främst nacke och axlar jobbar statiskt, vilket påverkar blodcirkulationen och gör att man omedvetet spänner sig. Massagen är en effektiv metod att hjälpa kroppen att släppa dessa spänningar, vilket ger en fysisk lättnad för kroppen och därmed bidrar till mental vila och ett inre lugn.

Massage är också ett bra komplement till all sorts träning, för att kroppen ska fungera optimalt, tillgodogöra sig träningen och förebygga skador.

Återhämtning och kravlöshet är en bristvara idag. På massagebänken kan du släppa alla krav och låta kroppen hitta tillbaka till harmoni. Regelbunden massage är både en behaglig och effektiv hälsoinvestering på många plan och internationell forskning visar även att massage kan lindra oro och depression.

Självklart kan man unna sig massage även om man inte har några upplevda problem, bara för att det är avkopplande och välgörande.

Behandlingar:

Klassisk massage: Mjukar upp muskulära spänningar, ger avkoppling och smärtlindring. Välj mellan 25, 50 eller 80 minuter 

Total avkoppling: En ljuvligt avkopplande behandling med väldoftande och vårdande oljor. Massage av axlar, nacke, ansikte, huvud samt händer och fötter. En välgörande stund för att släppa stress och gå ner i varv.  50 minuter.