Finansiering/försäkring

Sjukvårdsförsäkring:

Använd din privata sjukvårdsförsäkring hos oss. Vi samarbetar med flera försäkringsbolag, bland annat:

Bliwa
Cardif
DKV
Falck Healthcare
Folksam förenade liv
SEB
Trygg Hansa
Protector
SOS International (Gjensidige)
Vardia

Hör av dig till oss så hjälper vid dig!

 

Friskvårdsbidrag:

Som anställd har du möjlighet att få friskvårdsbidrag för en friskvårdsaktivitet. Hur mycket du kan spendera per år varierar från företag till företag. Hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag på bland annat massage, yoga, pilates och personlig träning. Fråga dock alltid först din arbetsgivare för godkännande.

 

Avdragsrätt för arbetsgivare

Eftersom naprapater är legitimerade av Socialstyrelsen och per definition klassificeras som sjukvård är naprapatbehandlingar momsbefriade och godkänns i de flesta fall inte som friskvård. Flera företag vill att deras anställda ska ha möjlighet att besöka en naprapat för att den anställda ska kunna fortsätta sitt arbete eller i vissa fall kunna återgå till arbete. Arbetsgivaren kan då ersätta behandlingskostnaden som en skattefri förmån av rehabilitering eller förebyggande behandling, detta innebär full avdragsrätt för arbetsgivaren.  Klargör alltid innan med din arbetsgivare vad som gäller på just din arbetsplats.

I maj 2018 beslutades att sjukvårdsförsäkringar som är betalda av arbetsgivaren blir skattepliktiga för den anställde. Detta gäller inte förebyggande behandling och rehabilitering, till exempel naprapatbehandling, som även i fortsättningen är en skattefri förmån för den anställde.