Träning

fotboll_svartvit

Rätt träning som gör långsiktig nytta

Nyckeln är att träna rätt. Det vill säga att göra de övningar som ger mest tillbaka i form av välbefinnande, mer styrka, bättre kondition och förebyggande av skador. Vi kallar det för högkvalitativ konceptträning.

Vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att tänka efter före. Att ha en plan, att följa ett upplägg och utgå från egna styrkor och svagheter.

Träning är ett givet komplement och en smart förlängning av naprapatbehandling och massage. Om du till exempel har haft ont i ryggen, nacken eller i käken så finns det övningar och tekniker för just dessa besvär.

Det du också får, om du behöver, är ett individuellt anpassat program efter dina behov.

På Forma jobbar vi med DNS (Dynamisk Neuromuskulär Stabilisering). DNS är en metod som bygger på det faktum att människans muskulära stabilitet är medfödd. Den utvecklas gradvis under första levnadsåret i takt med att nervsystemet mognar och vi lär oss krypa, sitta, stå och gå.
Detta nedärvda mönster ska egentligen hålla hela livet, men skador, stress, monotona rörelser etc. kan göra att vi mister den naturliga stabiliteten. För att kompensera tar då ”fel” muskulatur över den stabiliserande funktionen vilket i sin tur kan ge överbelastning och smärta i muskler och leder. Våra vanliga folksjukdomar som ryggont, huvudvärk, axelproblem, löparknä med mera är alla exempel på det. DNS-metoden syftar till att återskapa det ursprungliga rörelsemönstret i kroppen. När stabiliteten är återvunnen kan man också maximera sin träning och förbättra resultat – utan skador.

Isabella Skagerling, Emelie Haglund samt Fredrik Sjölander är våra duktiga medarbetare som hjälper dig med din träning.

Välkommen att boka en träningstid hos Isabella eller Emelie vi genom att skicka ett mejl till: info@formastockholm.se

Fredrik kontaktas på e-postadressen: fredrikfys@gmail.com  Han håller gruppträning på Forma på måndagar och onsdagar, övriga dagar kan du träna med Fredrik i Huddinge. Ett par tillfällen per termin håller han även workshops.

”Jag kontaktade Fredrik för mina ryggbesvär plus att jag hade stor styrkeskillnad i höger jämfört med vänster ben. Fredrik har gjort att jag förbättrat kvalitén på min träning så att jag kunnat minska antalet träningstimmar. Idag är jag smärtfri och dessutom både starkare och snabbare.”   Robin, hockeyspelare i Chicago Blackhawks, NHL

Välkommen!