Eva Granström – hjälper patienter bli smärtfria med sin helhetssyn

Med 25 års erfarenhet som naprapat, har Eva sett det mesta i skadeväg och hjälpt oräkneliga patienter att bli smärtfria. I början fick hon också se många patienter komma tillbaks med samma problem gång på gång, vilket motiverade henne att vidareutbilda sig inom både yoga, DNS och samtalsterapi. Idag har hon utvecklat en förmåga att snabbt skapa sig en holistisk bild av alla de skador och smärtor som patienterna söker hjälp för, och ofta finns lösningen någon annanstans än vid just smärtpunkten.

– Även om många idag söker hjälp för ”moderna skador” som beror på monotona rörelser eller stillasittande kontorsarbete, så måste man ofta höja blicken och se hela människan för att hitta lösningen på problemet. Ibland visar det sig att spänningshuvudvärken beror på stress mer än på skrivbordsarbete. Ryggont kan ha sin grund i en uppslitande skilsmässa eller någon annan psykiskt jobbig händelse, även om den triggats av en dålig kontorsstol. Då måste man jobba brett för att lösa problemet.

Som ett komplement till naprapatbehandlingar har Eva ständigt nytta av sin kunskap inom DNS, Dynamisk Neuromuskulär Stabilisering. Det går kortfattat ut på att kroppen av en eller anledning har fastnat i en onaturlig rörlighet eller stabilisering, som gör att fel muskler ansträngs vid belastning, vilket i sin tur ökar risken för både skador och smärta. Med DNS får man kroppen att ”lära om” och hitta tillbaks till sitt naturliga rörelsemönster, vilket minskar risken för att smärtan eller skadan återkommer.

Det kan låta krångligt att reda ut alla metoder och begrepp, men det är precis där som Evas långa erfarenhet och breda kunskap kommer in i bilden. De som har gått till Eva under många år känner sig trygga med att hon direkt ser hela bilden – inte bara smärtan de söker för. De som går till henne för första gången blir ofta överraskade över hur snabbt Eva upptäcker samband och orsaker som de kanske inte själva tänkt på.

Det har helt enkelt hänt mycket sedan Evas examen från Naprapathögskolan 1994, eftersom hon ständigt har vidareutvecklat sin kunskap och valt att gå just de utbildningar som det funnits behov av. Hon hävdar att man aldrig blir helt fullärd, men idag är hon rimligtvis ganska nära!