Fortsätt spela padel smart och skadefritt

Padel har snabbt blivit en populär och rolig träningsform. Du motionerar samtidigt som du har kul med dina vänner och/eller träningskompisar.
Ofta kommer man helt ouppvärmda in på plan och vill utnyttja tiden effektivt. Då är det lätt att glömma att värma upp och förbereda kroppen för en intensiv träning med många explosiva starter och snabba stopp.
Inte bara fot- och knäled belastas med mer än din dubbla kroppsvikt utan även axlar och rygg påverkas av hopp och smashar under den intensiva halvtimme till timmen som du spelar.

Med hjälp av naprapati, laser, akupunktur och formgjutna sulor – i kombination med övningar – minskas muskelspänningar och smärta, samtidigt som rörlighet, styrka och explosivitet förbättras så att du kan röra dig snabbare och smidigare med mindre risk för överbelastning.

På några få behandlingar förbättrar vi dina förutsättningar oavsett om du har akuta besvär eller har haft problem länge. Ett naturligt komplement till naprapatbehandlingarna är individanpassad träning med övningar med fokus på axlar, bål, underben och fötter. Vi använder enkla redskap som hantlar, kettlebells och träningsband men oftast räcker den egna kroppsvikten långt. Du får även tips och övningar för egen träning hemma eller på gymmet.

Vi har lång erfarenhet av skador på axlar, ben, fotleder och fötter. Isabella som arbetar här är f.d. elithandbollsspelare – där precis sådana här skador är vanliga.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@formastockholm.se eller telefon 08 – 658 23 00