Isabella Skagerling – helhetssyn löser svårlösta knutar

Isabella Skagerling är utbildad naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm, men grunden i det genuina intresset för människokroppen är hennes egen erfarenhet. Som elithandbollsspelare drabbades hon dels av skador, men var också ständigt uppmärksam på hur hennes kropp fungerade och reagerade.

– Känslan av att bli smärtfri efter att ha haft ont en längre tid, den är oslagbar, nästan svår att förklara. Det är som om hela kroppen plötsligt kan andas igen.

Att bli av med smärtan är steg ett, men om man inte samtidigt backar några steg och får en helhetsbild av kroppen, så är det bara en tidsfråga innan problemen kommer tillbaks igen. Isabella är därför noga med att se till hela kroppen och – tillsammans med sina patienter – ta reda på både var och varför smärtan har uppkommit. Först när man vet det kan man förhindra att den kommer tillbaks. Man kan jämföra med att rensa ogräs där det gäller att dra upp det med rötterna, inte bara klippa av toppen.

Med den specialiteten är det inte konstigt att många av Isabellas patienter kommer till henne på rekommendation från tidigare patienter. Ofta har de har haft ont länge, även om hon självklart välkomnar de med akuta besvär också. Hennes eget stora intresse och förståelse för idrott gör också att många med idrottsskador hittar till henne när inget annat hjälper.

Isabellas helhetssyn och lyhördhet har visat sig vara en vinnande kombination för många patienter som kommit med svårlösta knutar. Som en noggrann detektiv har hon alltid lyckats lösa även de mest invecklade fallen.

Utöver Naprapathögskolan har Isabella också vidareutbildat sig inom dry needling
och DNS – dynamic neuromuscular stabilization. Allt för att kunna hitta långsiktiga lösningar på svårlösta problem i kroppen.

– Dessvärre har vi bara en kropp var, så vi måste vara väldigt noga med att ta hand om dem!