Jenny Lindholm – Yogalärare och massageterapeut

_JES8509-webcropDe flesta kunder som lämnar Jennys behandlingsrum, gör det med orden ”Otroligt skönt, jag känner mig som en ny människa!” och Jenny själv tänker lika ofta ”Jag har världens bästa jobb!”

Att Jenny skulle utbilda sig till massageterapeut stod klart redan långt innan hon gått ut grundskolan. Hon och kusinen brukade ge varandra ryggmassage på somrarna och Jenny blev tidigt fascinerad av hur välgörande massagen är.

Massagens magi är kombinationen av total avkoppling, spänningar som släpper, blodcirkulationen som förbättras och att själva beröringen gör att kroppen fylls av välgörande och lugnande hormoner och vi kan slappna av på djupet.

Jenny har gedigen erfarenhet och har arbetat med massage på bland annat Yasuragi Hasseludden, samt arbetat ute på företag. Jenny är även utbildad socionom men lämnade aldrig massageyrket under denna yrkeskarriär, utan hade då uppdrag som massör på bland annat ett autismboende. Hos oss på Forma Stockholm arbetar hon som både massageterapeut och yogalärare. Hennes kunder upptäcker ofta hur viktigt det är att ta sig tid att ge sig själv en chans till regelbunden återhämtning och att ge sig tid att samla ihop både sina tankar och sin styrka med hjälp av yoga.

”Det var bland annat min övertygelse om hur välgörande, effektivt och härligt det är med massage, som gjorde att jag sökte mig till Axelsons gymnastiska institut och deras högt ansedda massageterapeututbildning. Senare sökte jag mig tillbaka till samma skola och utbildade mig till yogalärare av samma skäl; att hjälpa människor till både fysiskt och psykiskt välmående och att få möjlighet att få fler att upptäcka yogans fantastiska kraft.”

Själv har Jenny utövat yoga i mer än 25 år, och säger att det är en värdefull följeslagare i vardagen. Yogan ger både energi, harmoni och håller en hennes tidigare ryggproblem på avstånd.

”Yogamattan är en oas att vila på, ladda batterierna och släppa stress – utöver de rent fysiska fördelarna. Jag märker tydligt att min egen kärlek till yogan smittar av sig på deltagarna i mina klasser, vilket är det bästa betyg jag kan tänka mig.”

jenny@formastockholm.se