Nu våras det för löpträning ‒ dags att springa smärtfritt?

Löpning är en av de billigaste och enklaste träningsformerna. Du bestämmer distans och tempo helt själv, och en känsla av frihet och flow infinner sig. Du blir smartare, får bättre minne, koncentration och minskar dessutom risken för oro och ångest.

Men man ska inte glömma att löpning belastar kroppen med så mycket som två till fem gånger din kroppsvikt beroende på hastighet, passets längd, teknik, hållning och underlag. Du behöver alltså vara stark, rörlig och ha bra teknik.

Vanliga problem orsakade av löpning är till exempel löparknä, hopparknä, hälsporre samt olika besvär i hälsenor, vader, höft och rygg. Med hjälp av naprapati, laser, akupunktur och formgjutna sulor ‒ i kombination med övningar ‒ minskas muskelspänningar, smärta och rörlighet. Samtidigt förbättras styrka och koordination, så att du kan springa snabbare och längre utan risk för överbelastning.

Med några få behandlingar förbättrar vi dina förutsättningar för löpning oavsett om du har akuta besvär eller har haft problem länge. Ett naturligt komplement till naprapatbehandlingarna är individanpassad träning med löpförberedande övningar med fokus på bål, underben och fötter. Vi använder enkla redskap som hantlar, kettlebells och träningsband ‒ men oftast räcker den egna kroppsvikten långt. Du får även tips och övningar för egen träning hemma eller på gymmet.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@formastockholm.se eller telefon 08 – 658 23 00