Yoga på Forma

Yoga på Forma

Yoga är en mångtusenårig kunskap och teknik för att varva ner, få ökad energi och känna inre lugn i vardagen. Denna metod passar även väldigt bra för människan i vårt moderna samhälle, inte minst för att orka med det överbelastade liv många av oss har. Det är viktigt att yogan inte blir ytterligare ett krav i en redan fullbokad kalender, utan är en skön, fridfull och fokuserad stund att vila i och ser fram emot.

Yoga på Forma innehåller fysiska rörelser, andningsövningar och meditation. Varje pass avslutas med en skön vila och avslappning, och är en viktig del av yogapasset.

Andningen är central i all yoga. Att praktisera yogisk andning hjälper till att rensa ut mentala spänningar, syresätter blodet, gör oss klartänkta och lugnare.

De fysiska rörelserna gör oss mer smidiga, ger oss rörelseglädje samt ökar vår kroppskännedom. Övningarna på våra yogapass är enkla och effektiva, och det är viktigt att de ska kännas trygga och säkra att utföra.

Meditation är en träning i att vara närvarande i nuet. Med hjälp av ett mantra eller annat vilsamt fokus ger vi hjärnan välbehövlig vila och återhämtning.